Wat is Chinflex massage?

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe.  Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of pijn en ziekte te verminderen of te verhelpen. Het grote succes van Chinflex massage ontstaat doordat in één massage 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd worden.

Werking van Chinflex massage

De werking van Chinflex verschilt van reflexzone therapie. Bij deze vorm van voet massage worden de volgende twee systemen gecombineerd.


1) De reflex zones op de voeten worden met een speciale massage techniek behandeld . Het gehele lichaam, dus alle organen, spieren, en weefsels weerspiegelt in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

2) De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen, en knieën worden met een zeer effectieve Chinese massagetechniek gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. Op uw voeten, onderbenen en knieën liggen veel belangrijke acupunctuurpunten.

De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad. Uw lichaam en geest komen weer in balans en de energiestroom in uw lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen. Fit en vitaal.

 

Vergoeding door uw zorgverzekering

Doordat ik ben aangesloten bij de Fagt en stichting RBCZ wordt de chinflex behandeling door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De behandeling valt onder alternatieve geneeswijze die in de meeste aanvullende verzekeringen zijn opgenomen. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering.

 

Of kijk op de overzichtlijst vergoedingen van de Fagt: http://www.fagt.org/compensations

Wilt u een afspraak maken voor een Chinflex massage? Neem gerust contact met mij op.