Massagetherapie

Integrale lichaamsmassage

Massagetherapie is een massagevorm waarbij verschillende massagetechnieken en visies worden geïntegreerd tot één totale massage. Een integratie van oude oosterse wijsheden met de meer eigentijds westerse inzichten. Het resultaat is een diep werkende massage waarmee de gehele mens wordt beïnvloedt. Het leidt tot diepe ontspanning en bewustwording terwijl lichaam en geest weer in balans worden gebracht.

Tijdens de integrale lichaamsmassage kan ik, indien nodig, gebruik maken van cupping.

 

Wat is cuppen?

Cupping heeft een enorme diepte werking. Met deze techniek kan ik de bloedsomloop plaatselijk stimuleren tot zeer gericht een probleemgebied aangepakt. Cupping is vooral effectief bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

 

Cupping werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Deze massagetechniek wordt gebruikt binnen de Oosterse geneeskunde. helpen de spieren en huid beter doorbloed raken zal het lichaam verwijderen. Het gevolg, totale ontspanning. 

 

Belangrijke massagetechnieken bij integrale lichaamsmassage

De basis van iedere integrale lichaamsmassage is een combinatie van de oosterse drukpuntmassage en de klassieke westerse massage. De westerse massage is vooral gericht op het lichaam, wordt vooral gewerkt op de spieren door middel van knedingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een olie als tussen stof.

 

Het resultaat:

  • een ontspanning van de spieren
  • een verbeterde doorbloeding
  • stimulering van het geld

 

Bij drukpunt massage, met haar oorsprong uit het oude China, wordt er gewerkt op de meridiaan, energie banen die door het lichaam lopen. Net als bij Chinflex, welke meer gericht is op de voeten.

Door drukpuntblokkades in deze meridianen verlaagde de doorstromingen, en verbeterden verminderen. U voelt zich ontspannen en verfrist na een drukpuntmassage.

 

Naast deze twee basis technieken maak ik ook gebruik van vele andere afbeeldingen voor de massages en gebruik van andere enz. Het resultaat is een volledige diep werkende massage met een langdurige uitwerking.

 

"De massage is gewoon een weldaad om te ontvangen, doet u intens genieten, diepe ontspanning ervaren en werkelijk vanuit mildheid geraakt worden."

 

Vergoeding door uw zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de Fagt en stichting RBCZ wordt de integrale lichaamsmassage door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De behandeling valt onder alternatieve geneeswijze die in de meest aanvullende verzekeringen zijn opgenomen. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering. 

Of kijk op de overzichtlijst vergoedingen van de Fagt: http://www.fagt.org/compensations

Wilt u een afspraak maken voor een integrale lichaamsmassage behandeling? Neem gerust contact met mij op.