Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage is een massagevorm waarbij verschillende massagetechnieken en visies worden geïntegreerd tot één totale massage. Een integratie van oude oosterse wijsheden met de meer eigentijds westerse inzichten. Het resultaat is een diep werkende massage waarmee de gehele mens wordt beïnvloedt. Het leidt tot diepe ontspanning en bewustwording terwijl lichaam en geest weer in balans worden gebracht.

Tijdens de integrale lichaamsmassage kan ik, indien nodig, gebruik maken van cupping.

 

Wat is cupping?

Cupping heeft een enorme diepte werking. Met deze techniek kan ik de bloedsomloop plaatselijk stimuleren waardoor zeer gericht een probleemgebied aangepakt kan worden. Cupping is vooral effectief bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

 

Cupping werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkramp vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Deze massagetechniek wordt veelvuldig gebruikt binnen de Oosterse geneeskunde. Doordat de spieren en huid beter doorbloed raken zal het lichaam eenvoudiger afvalstoffen kunnen verwijderen. Het gevolg, algehele ontspanning. 

 

Belangrijke massagetechnieken bij integrale lichaamsmassage

De basis van iedere integrale lichaamsmassage is een combinatie van de oosterse drukpuntmassage en de klassieke westerse massage. De westerse massage is vooral werkzaam op het fysieke lichaam, er wordt vooral gewerkt op de spieren door middel van knedingen en strijkingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een olie als tussen stof.

 

Het resultaat:

  • een ontspanning van de spieren
  • een verbeterde doorbloeding
  • stimulering van het zenuwstelsel

 

Bij drukpunt massage, met haar oorsprong uit het oude China, wordt er gewerkt op de meridianen, energie banen die door het lichaam lopen. Net als bij Chinflex, welke meer gericht is op de voeten.

Door drukpuntmassage worden blokkades in deze meridianen opgeheven waardoor de doorstroming verbetert, en belemmeringen verminderen. U voelt zich ontspannen en verfrist na een drukpuntmassage.

 

Naast deze twee basis technieken maak ik ook gebruik van vele andere invalshoeken voor de massages zoals pulsen, polariseren en gebruik van etherische oliën etc. Het resultaat is een volledige diep werkende massage met een langdurige uitwerking.

 

"De massage is gewoon een weldaad om te ontvangen, doet u intens genieten, diepe ontspanning ervaren en werkelijk vanuit mildheid geraakt worden."

 

Vergoeding door uw zorgverzekering

Doordat ik ben aangesloten bij de Fagt en stichting RBCZ wordt de integrale lichaamsmassage door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De behandeling valt onder alternatieve geneeswijze die in de meeste aanvullende verzekeringen zijn opgenomen. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering. 

Of kijk op de overzichtlijst vergoedingen van de Fagt: http://www.fagt.org/compensations

Wilt u een afspraak maken voor een integrale lichaamsmassage behandeling? Neem gerust contact met mij op.